02:23
Виховний захід «Захисник вітчизни»
Виховний захід
«Захисник вітчизни»


Тема: Інтелектуально - розвиваюча гра.
Ціль: 1)Виховна: виховувати любов до знань, роботи з книгами та іншими джерелами отримання інформації..  
  2)Навчальна: вчити в прочитаному бачити головне та вміти швидко знайти правильну відповідь на поставлене питання, а також логічно мислити при виборі відповіді.
  3)Розвиваюча: розширити знання учнів з історії.
Обладнання: картки для конкурсу «Знайди пару», картки для конкурсу «Пантомима». 
Форма проведення: повністю співпадає з проведенням популярної телепередачі „Показуха”.
Місце проведення: класна кімната.

Етапи підготовки проведення виховного заходу: 
1. Етап – вибір мети. Мета даного заходу підібрана таким чином, щоб не тільки можна було дати нові знання, але й перевірити ті, що вже мають учні, але крім цієї головної мети існує ще й інша – розважальна.
2. Етап – планування виховного заходу. На даному етапі йде підбір питань для заходу, місця та часу проведення, підготовка подарунків переможцям. 
3. Етап – організація діяльності учнів. Учні раніше були попереджені про проведення заходу. Від них не потребується попередньої підготовки.
4. Етап – проведення заходу. Форма проведення повністю співпадає з проведенням популярної телепередачі „Показуха”.
5. Етап – підведення підсумків. Після проведення заходу обговорити захід з вчителем, методистом та присутніми студентами, з метою вивчення успіхів та невдач.

Хід заходу
(Учні діляться на дві команди по 3-4 чоловіка).

Конкурс «Знайди пару»
На сцену запрошуються 3 пари. Кожній парі вручаються картки, на яких написані імена відомих літературних та музичних героїв. Учням потрібно назвати їх прізвища. 

Гра «Лабіринт»
Пари на сцені розташовуються в різних її кінцях. Перед ними побудовано лабіринт із стільців, східців, діжок з квітами, різноманітних речей. Кожна дівчина зав'язує очі юнакові та проводить його через лабіринт. Перемогу одержує та пара, яка першою поборе лабіринт, не зсунувши з місця ні одної речі.

Запитання парам на сцені
1. Назвати 2 чоловічих та жіночих імені, які перекладаються зі стародавньої мови як назви квітів. Перша пара називає чоловічі імена, друга — жіночі. Роза (лат.) — троянда, Віола (лат.) —віола, Ія (лат.) —фіалка, Флор (лат.) — квітка, Лавр (лат.) —лаврове дерево, Степан (грец.) — вінок.

Конкурс „Пантоміма” 
Учасникам конкурсу роздаються картки з завданнями. Хлопці повинні запросити дівчат на побачення куди буде вказано в картках. Завдання дівчат вгадати куди їх запрошують. 

Кожен конкурс оцінює журі. За перший конкурс максимальна кількість балів - 2. За другий – 2. За третій – 3. За четвертий – 5. Перемагають ті хто набирає найбільшу кількість балів.

Категорія: Позакласна робота | Переглядів: 3113 | Додав: ROM@N | Рейтинг: 1.2/4
Всього коментарів: 1
1 петро  
dry

Ім`я *:
Email *:
Код *: