13:56
Сценарій виховного заходу: Найвищі моральні цінності людини: сенс життя і щастя.

Сценарій виховного заходу: Найвищі моральні цінності людини: сенс життя і щастя.

Тема:  Найвищі моральні цінності людини: сенс життя і щастя.

Мета: 1)Виховна: виховувати любов до людей, ставлення до оточуючих з розумінням, співпереживанням. Виховувати доброту, чесність, порядність.

           2)Навчальна: Закріпити явлення учнів про моральні цінності людини, серед яких такі поняття, як сенс життя, щастя — головні на життєвому шляху молоді.

3)Розвиваюча: розвивати вміння мислити, вирізняти істинні та хибні цілі в житті, сприймати людей такими, якими вони є.

Форма проведення: бесіда

Місце проведення: класна кімнати 10

Час  проведення: одна година.

 

Етапи підготовки і проведення виховного заходу:

1.     Етап – вибір мети. Мета даного заходу вибрана для того, щоб примусити учнів задуматися про своє майбутнє, про сенс свого життя, про поняття щастя, любов, прекрасне.

2.     Етап – планування виховного заходу. На даному етапі йде підбір наповнення бесіди, виділення основної суті розмови, підбір літератури, висловів, підготовка наочності.

3.     Етап – організація діяльності учнів. Учні раніше були попереджені про проведення заходу.

4.     Етап – проведення заходу. Захід проводиться у формі бесіди протягом якої учні та вихователь висловлюють свої думки, ставлення щодо розуміння людиною причин її існування, сенсу її життя.

5.     Етап – підведення підсумків. Після проведення заходу обговорити захід з вчителем, методистом, і з присутніми студентами з метою вивчення успіхів та невдач.

 

Обладнання. Плакати

Плакати.

Щастя — це стан нового задоволення життя, по­чуття вищого вдоволення радості.

Словник

Найщасливіша людина та, що дає щастя найбільшій кількості людей.

Дені Дідро

Немає нічного вищого і прекрасного, ніж давати щастя багатьом людям.

Людвіг Ван Бетховен

Вихователь. Шановні старшокласники! Сьогодні ми поговоримо про найвищі моральні цінності люди­ни, про сенс життя і щастя. Поняття моральні цінності дуже широке. Воно формувалося протягом століть.

У сучасній моралі в основному закладено заповіді Ісуса Христа. Але вони часто пристосовувалися до певних соціально-політичних умов.

Зараз Україна повертається до загальнолюдської моралі: моральних цінностей, серед яких такі понят­тя, як сенс життя, щастя — головні, вони — своєрідний компас на життєвому шляху молоді. Рано чи пізно перед кожною людиною постає питання: для чого я живу?

Ще зовсім недавно проблема сенсу життя вважа­лася вирішеною. Здавалося ось-ось завдання форму­вання нової людини буде вирішено. Сенс життя — в праці на благо суспільства, це вважалося першою життєвою потребою людини.....


Категорія: Позакласна робота | Переглядів: 18514 | Додав: ROM@N | Рейтинг: 3.0/12
Всього коментарів: 1
1 Я  
можно и лучше

Ім`я *:
Email *:
Код *: