23:06
Виховний захід на тему:Задоволення і щастя. Як їх досягти

Тема:  Задоволення і щастя. Як їх досягти

Мета: 1)Виховна: виховувати любов до людей, ставлення до оточуючих з розумінням, співпереживанням.Виховувати доброту, чесність, порядність.

           2)Навчальна:Разом з учнями спробувати дати своє розуміння таких понять, як сенс життя, щастя, які головні на життєвому шляху молоді, та такими, на які людство намагається знайти відповідь.

3)Розвиваюча: розвивати вміння мислити, вирізняти істинні та хибні цілі в житті, сприймати життя таким, яке воно є насправді, розуміння, що життя, проведене в бездіяльності – змарноване.

Форма проведення:бесіда

Місце проведення:класна кімната 10-А.

Час  проведення:одна година.

 

Етапи підготовки і проведення виховного заходу:

1.     Етап – вибір мети. Мета даного заходу вибрана для того, щоб примусити учнів задуматися про своє майбутнє, про сенс свого життя, про поняття щастя.

2.     Етап – планування виховного заходу. На даному етапі йде підбір наповнення бесіди, виділення основної суті розмови, підбір літератури, висловів, підготовка наочності.

3.     Етап – організація діяльності учнів. Учні раніше були попереджені про проведення заходу.

4.     Етап– проведення заходу.Захід проводиться у формі бесіди протягом якої учні та вихователь висловлюють свої думки, ставлення щодо розуміння людиною причин її існування, сенсу її життя.

5.     Етап – підведення підсумків. Після проведення заходу обговорити захід з вчителем, методистом, і з присутніми студентами з метою вивчення успіхів та невдач.

 

Обладнання. Плакат.

Плакат.

Щастя — це стан нового задоволення життя, по­чуття вищого вдоволення радості.

Словник

 

Щастя і горе - це справа душі. Знай, що людина - сама причина усіх своїх страждань.

Чи знайдеться у світі хоч одна людина, яка б не мріяла про щастя?

Але що таке щастя?

Мова піде про те, що передумови успіху, задоволення і щас­тя закладені в нас самих, а тому навряд чи можна бути щасливим, не докладаючи жодних зусиль.

З цього випливає, що в житті можна планувати і радість.

Щастя, задоволення можна пережити тільки у теперішньому часі. Згадувати минуле щастя чи уявляти майбутнє не означає від­чути справжнє щастя.

Пригадаємо й те, що присутність близьких нам людей посилює відчуття задоволення. Прекрасні хвилини, пережиті разом з близькою нам людиною, вдвічі прекрасніші чи щасливіші. У щасті легко знайти друга, проте в нещасті важко.

Людина ніколи не буває такою нещасною або щасливою, як вона себе запевняє.

Задоволення і щастя - це почуття внутрішнього блаженства, внутрішньої радості і втіхи. Але ж яка різниця між почуттям задоволення і почуттям щастя?

Задоволення - стан, який може тривати довго. Йому властиві гарний настрій, урівноваженість, відсутність труднощів, страху і несприятливих умов. Щастя ж переживається більш інтенсивно, воно сповнює людину радісним почуттям і підносить до вершин блаженства.

Наприклад, уявіть людину, яка під час війни перебуває в концентраційному таборі далеко від рідних, зазнаючи нестерпних моральних і фізичних страждань. Неділя. В'язень уявляє собі, яке то щастя сидіти вдома у колі сім'ї за недільним обідом, і от його мрія здійснюється....


Категорія: Позакласна робота | Переглядів: 3911 | Додав: admin | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: