03:25
"Козацькі забави"

1. Мета:

 

1. Пропаганда здорового способу життя;

2. Формування патріотичних почуттів;

3. Вдосконалення навичок ГО та ОБЖ.

4. Популяризація фізичної культури;

5. Удосконалення спритності, сили, сміливості, почуття колективізму;

6. Підвищення культури спілкування.

2. Місце проведення.

Спортивна зала

3. Учасники та умови проведення військово-спортивного свята.

У спортивних змаганнях беруть участь тільки юнаки. У групах підтримки та підготовки свята беруть участь юнаки та дівчата всіх класів. Формуються  команди. Команди повинні мати назву, відмітні знаки і однакову спортивну форму.

4. Нагородження.

Переможцем кожного змагання є команда, що виконала завдання правильно і швидше за всіх. Загальний результат визначається за підсумками всіх змагань. I, II, III місця нагороджуються грамотами, відзначаються кращі гравці.

5. Оформлення.

Для оформлення залу використовуються прапор, велике полотно з написом «Вітаємо  учасників змагань!», Повітряні кулі, назва спортивного свята «Козацькі забави», гасла, що закликають до ЗСЖ («У здоровому тілі - здоровий дух!» І т . д.). Для музичного оформлення записані гімн, веселі мелодії, пісня «Богатирська сила».

У музичних паузах виступають учні школи, а також запрошені гості

6. Обладнання та спортивний інвентар.

Таблички з назвами команд; фішки (3 шт.), Б / б м'ячі (3 шт.); Тенісні ракетки (3 шт.); М'ячі тенісні (3 шт.); Дощечки (6 шт.); Сумка санітарна і пов'язка на руку (3 шт.); повітряні кулі (10-12); протигази (6 шт.); мотузка 40 м; гвинтівки (3 шт.); мішені (консервні банки-9 шт.); щити для захисту стіни від пострілів ( 3 шт.); канат

7. Програма військово-спортивного свята та етапи спортивних змагань.

 

Загальна побудова. Гімн. З вітальним словом до учасників звертається директор школи.  Команди йдуть на вихідні позиції.

Музична пауза.

 

1. Розминка з м'ячем.

Ведення б / б м'яча з кидком у кільце. Враховується час і кількість влучень.

2. «Тенісисти».

Перенести м'яч від великого тенісу на тенісній ракетці для настільного тенісу. Якщо м'яч падає, то учасник продовжує гру з того ж місця, де він упав. Враховується швидкість і правильність виконання завдання.

3. «Парні перегони».

Біг у парах з м'ячем в різних положеннях, обличчям один до одного, спиною один до одного утримувати м'яч животом і спиною. Враховується швидкість і правильність виконання завдання.

Музична пауза (спортивний танець).

4. «Переправа».

Кожен учасник переправляється по двох дощечках, не наступаючи на підлогу, до фішки. Назад - бігом. Перемагає той, хто швидко і правильно виконає завдання.

5. Транспортування «потерпілого».

Кожна команда ділиться на трійки. Двоє переносять одного умовно потерпілого, схрестивши руки за правилами транспортування. Що залишився останній учасник (санітар) біжить останній з санітарною сумкою і пов'язкою на руці. Перемагає той, хто швидко і правильно виконає завдання.

6. Конкурс капітанів.

На підлозі розкидано 10-12 повітряних куль. Капітани «п'ятою точкою» повинні лопнути якомога більше куль і зібрати «хвостики». У кого «хвостиків» виявиться більше, той і виграв.

7. «Повітряна тривога».

Перші два учасники кожної команди одягнені в протигази. По сигналу судді перші учасники біжать до фішки, перестрибуючи через натягнуту мотузку. Назад вони біжать, підліз під мотузкою, і передають протигаз третьому учаснику своєї команди. Перемагає той, хто швидко і правильно виконає завдання.

Конкурс уболівальників «Мумія». З рулону туалетного паперу два уболівальники конструюють мумію з третього.

8. «Влучний стрілець».

Учасник кожної команди з положення «лежачи» виконує по два постріли по мішені. Перемагає команда, яка набрала найбільшу кількість влучень.

Музична пауза.

9. «Богатирська сила».

Перетягування канату. За жеребом дві команди виходять на двобій. Та команда, яка виграла в поєдинку, бореться з третьої. По результату виявляється переможець.

Музична пауза.

Робота журі.

Загальна побудова, оголошення переможців, нагородження
Категорія: Позакласна робота | Переглядів: 2888 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: